Kraków: dobra wiadomość dla miłośników piwa. Rusza w pełni samoobsługowy sklep piwny.
Multitap w dosłownym tłumaczeniu oznacza wiele kranów/nalewaków. W barowej instalacji świetlnej znajduje się 12 ekranów i 12 kranów z szerokim wyborem piw regionalnych i rzemieślniczych. Za selekcje i wybór piw odpowiada Karolina Bytniewska, przyszła piwowar z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Dodatkowym konsultantem Nalej Se została Ela Lucińska-Fałat z Hoppiness Beer & Food w Warszawie.
Płatności będą realizowane za pomocą specjalnych kart do wielokrotnego doładowywania. Sprzedaż przedpłaconych kart prowadzona jest w lokalu. Można je doładowywać na miejscu lub przez specjalną aplikację mobilną. Taką doładowaną kartę umieszcza się w czytniku nad kranikiem z piwem, które klient chce zakupić.
Oprócz rzemieślniczych piw, Nalej se oferuje również przekąski i dania piwne na wynos. Za wstępne menu odpowiadają szefowie kuchni - Wiktor Łącki (wcześniej m.in. Forum Przestrzenie, Bianca, Akita Ramen, Zalipianki, Blossom) i Michał Gigiel (Browar Lubicz, Enoteka Pergamin, Boscaiola, Na Pole, Solna 1). Oprócz tego w sklepie będzie można spróbować deserów z pracowni wypieków Na Ciacho.
Źródło: dlahandlu.pl